Optimaliseer uw IT-security met Justdata ICT

Kies voor Veilige Instellingen

Bij Justdata ICT begrijpen we dat de standaardinstellingen van apparaten en systemen niet altijd synoniem zijn aan optimale beveiliging. Het is een misvatting dat nieuwe installaties meteen veilig zijn. Vaak zijn initiële instellingen gericht op gebruiksgemak en niet op maximale beveiliging. Daarom is het van cruciaal belang om standaardconfiguraties te herzien en aan te passen voor een hoger beveiligingsniveau.

Dicht Kwetsbaarheden Proactief

Veel IT-omgevingen blijven kwetsbaar door het nalaten van het patchen van bekende beveiligingslekken, zoals die in Microsoft Exchange of RDP. Volgens de NIS2-richtlijn moeten dergelijke kwetsbaarheden onmiddellijk worden aangepakt om misbruik en aansprakelijkheidsrisico’s te voorkomen. Justdata ICT zorgt ervoor dat uw systemen altijd up-to-date zijn met de laatste beveiligingspatches.

Sterke Wachtwoorden en Multi-factor Authenticatie (MFA)

Een wachtwoord van acht tekens kan tegenwoordig binnen enkele uren worden gekraakt. Wij adviseren wachtwoorden van minimaal tien tekens, waarmee de kraaktijd exponentieel toeneemt. Daarnaast is het instellen van multi-factor authenticatie een must voor een extra beveiligingslaag.

Firewall: Uw Eerste Verdedigingslinie

Het handhaven van een strikt firewallbeleid op zowel edge-apparaten als endpoints is essentieel om laterale aanvallen binnen uw netwerk te voorkomen. Vergelijk het met een kantoor vol beveiligde kamers; als de hoofdtoegang zwak is beveiligd, blijven alle kamers kwetsbaar. Justdata ICT zorgt ervoor dat uw netwerk is beveiligd met robuuste firewall-instellingen, waardoor de integriteit van uw IT-infrastructuur behouden blijft.

Loggen voor Inzicht en Controle

Een gedetailleerde logging van uw IT-systemen is onmisbaar voor het monitoren van activiteiten en het identificeren van potentiële beveiligingsincidenten. Justdata ICT implementeert uitgebreide loggingoplossingen, waarmee u en uw IT-dienstverlener essentiële inzichten verkrijgen in de werking en veiligheid van uw IT-omgeving.

Blijf Waakzaam voor Shadow IT

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of er ongeautoriseerde IT-oplossingen in gebruik zijn, die de deur kunnen openzetten voor beveiligingsrisico’s. Justdata ICT helpt u bij het identificeren en beveiligen van dergelijke shadow IT, waarborgend dat uw hele IT-landschap veilig en conform de beste praktijken is.

Kies voor Justdata ICT en verzeker uzelf van een IT-omgeving die is geoptimaliseerd voor maximale veiligheid, van de basisinstellingen tot geavanceerde beveiligingsprotocollen. Uw digitale veiligheid is onze prioriteit.

Bekijk de 7 stappen voor NIS2

Mark Gaertner -

Mr. kopje koffie

Mark is voor vele klanten het gezicht van Justdata. Hij heeft kennis van nagenoeg alle ICT-terreinen. Lost alles voor je op of koppelt je aan de juiste mensen, maar altijd onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Neem contact op

Op zoek naar support?

Bel Justdata: 0320 - 76 76 76