Uw Fundament voor Sterke Beveiliging met Justdata ICT

Strategisch Toegangsbeheer: 

Toegangsbeheer speelt een cruciale rol in de beveiligingsstrategie van elke organisatie. Justdata ICT benadrukt het belang van gedegen toegangscontroles om ongeautoriseerde toegang en potentiële bedreigingen, zowel fysiek als digitaal, te voorkomen.

Gedetailleerde Documentatie van medewerkertoegang

Het is essentieel om nauwkeurig te documenteren wie toegang heeft tot welke systemen, wanneer, waarom en met welke rechten. Dit zorgt voor transparantie en helpt bij het handhaven van een veilige en gecontroleerde omgeving.

Unieke gebruikersaccounts en accountability

Bij Justdata ICT adviseren we dat elke medewerker zich met een uniek account moet identificeren. Dit vergroot niet alleen de beveiliging maar verbetert ook de verantwoordingsplicht binnen uw organisatie.

Verplichting van sterke wachtwoorden en MFA

Sterke wachtwoorden gecombineerd met multi-factor authenticatie (MFA) bieden een krachtige barrière tegen ongeautoriseerde toegang, vooral voor kritieke systemen en gevoelige data.

Fysieke beveiligingsmaatregelen

Het beperken van fysieke toegang tot essentiële systeemruimtes is een must. Justdata ICT helpt bij het implementeren van strikte toegangscontroles om te verzekeren dat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot kritieke infrastructuur.

Automatische systeemvergrendeling

Systemen dienen zo ingesteld te zijn dat ze automatisch vergrendelen na een korte periode van inactiviteit, wat het risico op onbeheerde toegang vermindert.

Aanpassing van toegangsrechten

Toegangsrechten moeten dynamisch zijn en aangepast worden naargelang de rol van een medewerker binnen de organisatie verandert. Dit zorgt ervoor dat toegang altijd in lijn is met de huidige verantwoordelijkheden.

Beveiliging in een hybride werkomgeving

De toename van thuiswerken vereist een heroverweging van toegangsbeheer buiten de traditionele kantooromgeving. Justdata ICT biedt oplossingen om te bepalen welke applicaties toegang hebben tot uw netwerk buiten een VPN om, waarbij bedrijfskritische applicaties beveiligd blijven.

Geavanceerde IAM-oplossingen

Een Identity and Access Management (IAM) oplossing kan een extra laag van beveiliging bieden door multi-factor authenticatie, password-loze toegang en tijdelijke toegangsrechten te faciliteren. Justdata ICT implementeert geavanceerde IAM-oplossingen die uw beveiligingsbeleid versterken.

Bij Justdata ICT begrijpen we dat effectief toegangsbeheer de hoeksteen is van elke beveiligingsstrategie. Onze deskundige oplossingen garanderen dat uw organisatie is uitgerust met de noodzakelijke controles om uw systemen en data te beschermen tegen interne en externe bedreigingen. Vertrouw op Justdata ICT voor een veiligere toekomst.

Bekijk de 7 stappen voor NIS2

Paul Kremer -

de vastbijter

Voor welke ICT-uitdaging je ook komt te staan, Paul zet er graag zijn tanden in. Een allrounder die onder druk het beste tot zijn recht komt.

Neem contact op

Op zoek naar support?

Bel Justdata: 0320 - 76 76 76