Floorwalkers

Onze floorwalkers werken vaak bij een gemeente of zorginstelling. De gemeente gaat bijvoorbeeld werken met de nieuwste versie van Microsoft, het Office365 pakket. Er komen dan veel vragen rondom Outlook, Agenda, Word en Excel voorbij. Als floorwalker zijn we dan aanwezig op de werkvloer om na de migratie de eerste en meest voorkomende vragen en incidenten van de medewerkers op te lossen.

Daarnaast zijn we er om ze door te verwijzen naar de helpdesk of naar de desbetreffende persoon. Voordat we de werkvloer op gaan om de vragen te beantwoorden van de medewerkers
verdiepen we ons eerst goed in de klant en het systeem. Voorafgaand aan de klus is er een team meeting met de klant waarin de verwachtingen duidelijk worden uitgesproken zodat we ons hieraan kunnen conformeren.

Belangrijk hierbij is dat we als team communicatief sterk zijn. Medewerkers hebben goede ondersteuning nodig bij het nieuwe systeem of de nieuwe werkwijze. Daarnaast is het voor onze medewerkers geen probleem om een vol kantoor binnen te stappen.

Omdat je als floorwalker vaak bezig houdt met nieuwe systemen, of het implementeren hiervan, kan dit voor weerstand zorgen.
Dit kan komen omdat de werknemers niet blij zijn met het nieuwe systeem of hier gewoon even aan moeten wennen. Als floorwalker is het onze taak om de werknemers mee te krijgen. We proberen ze te overtuigen dat het nieuwe systeem beter, sneller of efficiënter werkt. Een heldere uitleg en geduld zijn hierin essentieel.
Goed luisteren naar de medewerkers is hierin ook erg belangrijk. Misschien mist de medewerker bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten in het systeem. Dit koppelen we als floorwalker dan weer terug aan de beheerders van het systeem.

Kortom, heeft u een migratie klus en wilt u een goede gedegen begeleiding op de werkvloer?
Neem dan contact met ons op.

Mark Gaertner -

Mr. kopje koffie

Mark is voor vele klanten het gezicht van Justdata. Hij heeft kennis van nagenoeg alle ICT-terreinen. Lost alles voor je op of koppelt je aan de juiste mensen, maar altijd onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Neem contact op

Op zoek naar support?

Bel Justdata: 0320 - 76 76 76