5 manieren om uw productiviteit te verhogen met Microsoft Office 365

Ben je een gebruiker van Microsoft Office 365 en wil je jouw productiviteit verhogen?

Zo ja, dan ben je op de juiste plek beland! Als medewerkers van Justdata zijn we zelf gebruikers van Office 365 en we delen graag onze tips om efficiënter te werken met deze software.

  1. Gebruik OneDrive voor bestandsopslag en -deling: Met OneDrive kun je al jouw bestanden opslaan in de cloud en deze veilig delen met anderen. Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot je bestanden vanaf elke locatie en elk apparaat. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het kwijtraken van bestanden, omdat ze allemaal veilig zijn opgeslagen in de cloud.
  2. Werk samen aan documenten in real-time met Microsoft Teams: Met Teams kun je samenwerken aan documenten in real-time met je collega’s. Dit betekent dat je niet meer heen en weer hoeft te e-mailen met bijlagen en versies van bestanden. In plaats daarvan kun je samenwerken aan één enkel document en zien wat anderen aan het doen zijn terwijl je werkt. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.
  3. Maak gebruik van de integratie tussen Outlook en andere apps: Outlook is niet alleen een e-mailprogramma, het kan ook worden gebruikt om te integreren met andere apps zoals OneDrive, Teams en Planner. Je kunt bijvoorbeeld e-mails direct opslaan in OneDrive, een Teams-vergadering plannen vanuit Outlook, of taken toewijzen in Planner vanuit een e-mail. Dit maakt het beheren van projecten veel efficiënter.
  4. Gebruik Microsoft Forms voor enquêtes en formulieren: Met Forms kun je enquêtes maken en formulieren verzamelen zonder dat je Excel hoeft te gebruiken. Het is snel en gemakkelijk in te stellen en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verzamelen van feedback van klanten of het registreren van de aanwezigheid bij een evenement. Het verzamelen van informatie kan hierdoor veel efficiënter verlopen.
  5. Automatiseer repetitieve taken met Power Automate: Power Automate is een tool waarmee je repetitieve taken kunt automatiseren. Dit kan bijvoorbeeld het versturen van e-mails naar klanten zijn of het opslaan van bijlagen van e-mails in OneDrive. Door deze taken te automatiseren, bespaar je veel tijd en kun je je concentreren op belangrijkere taken.

Dit zijn slechts een paar manieren waarop je productiever kunt zijn met Microsoft Office 365. Als je nog meer tips hebt, laat het ons dan weten! We hopen dat deze tips je helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd en je productiviteit te verhogen. Veel succes met werken in Office 365!

Mark Gaertner -

Mr. kopje koffie

Mark is voor vele klanten het gezicht van Justdata. Hij heeft kennis van nagenoeg alle ICT-terreinen. Lost alles voor je op of koppelt je aan de juiste mensen, maar altijd onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Neem contact op

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

We ondersteunen uw graag op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en websitebeheer. Zo kunt u zich – net als al meer dan 200 tevreden klanten- bezig houden met de activiteiten die u wél energie opleveren.

Onze ICT-specialisten zijn breed inzetbaar. We leveren, plaatsen en onderhouden van hardware tot het leveren en up-to-date houden van software. Ook plaatsen we bekabeling en installaties voor internettoegang (bedraad of wifi). Daarnaast zijn wij inzetbaar om uw eigen systeembeheerder (tijdelijk) te ondersteunen, bijvoorbeeld bij drukte, complexe projecten of vakantie.

Wij werken uitsluitend met merken die dezelfde kwaliteitsstandaard hanteren als wijzelf, zoals HP, Cisco, Lenovo, Microsoft, Ubiquity en Terra.

Op zoek naar support?

Bel Justdata: 0320 - 76 76 76